“Eerst lang getwijfeld maar nu motiveer ik zelf jongeren met een migratieachtergrond om te studeren.”

UCLL Cultuursensitieve Ouderenzorg 14.05.2020
10 januari 2020
helpdesk SOLENTRA vnl
15 april 2020
Show all

“Eerst lang getwijfeld maar nu motiveer ik zelf jongeren met een migratieachtergrond om te studeren.”

Moving mind- UCLL

De twintigjarige Hiba studeert Orthopedagogie en is lid van het UCLL-infoteam. Daar krijgt ze de kans om andere studenten, en dan vooral jongeren met een migratieachtergrond zoals zichzelf, te motiveren om voor UCLL te kiezen. Op die manier draagt Hiba dankzij haar Marokkaanse roots zelf een steentje bij aan een multiculturele schoolomgeving! 

UCLL vindt het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt op onze campussen. Voor studenten met een migratieachtergrond is dat soms minder makkelijk – zo twijfelde Hiba zelf of haar taalbeheersing wel goed genoeg was. Toch waagde ze de sprong naar het hoger onderwijs en benut ze nu haar eigen positieve ervaring om andere twijfelaars over de streep te trekken.

Samen met het infoteam staat Hiba mee in voor de voorbereiding van opendeur- en openlesdagen. Haar verdere ambities? Het schoppen tot ambassadeur van het infoteam, zodat ze iedereen – met of zonder hoofddoek – een duwtje in de rug kan geven om hogere studies te volgen op een school waar iedereen welkom is.

BRON: https://www.ucll.be/