Kinderboek

Kortfilm Klem & lezing Ish Ait Hamou
4 april 2019
Stakeholdersoverleg Pleegzorg Limburg
10 mei 2019
Show all

Kinderboek

https://atv.be/nieuws/kinderboek-over-diversiteit-we-lijken-meer-op-elkaar-dan-we-denken-77881

In dit vrolijke prentenboek maken we kennis met Sep en Aicha.  Ze zijn goede vriendjes én buren van elkaar.  De ouders van Sep zijn in deze stad geboren en getogen, de familie van Aicha komt uit Marokko.  Beiden vertellen over hun familie, hun gewoontes en hun leven.  Sep viert bijvoorbeeld Kerstmis, voor Aicha is het Suikerfeest een van de hoogtepunten van het jaar.  Sep woont samen met zijn mama, papa en kleine zus.  Aicha deelt het huis met haar mama, papa, broers, zus én haar opa.  Zowel Sep als Aicha ontbijten en dineren met het hele gezin, maar er komen heel andere dingen bij hen op tafel.

“Bij mij thuis” legt op een prachtige en heel eenvoudige manier uit waarin westerse en moslimgezinnen van elkaar verschillen.  Maar het maakt evengoed duidelijk dat we allemaal eigenlijk hetzelfde zijn, ook al ziet onze omgeving er anders uit, of hebben we andere gewoontes en tradities.

Het is goed dat onze kinderen leren over de verschillende culturen. Zo krijgen ze respect voor mekaar.  Ze leren mekaar te begrijpen. Want onbekend is onbemind.  Dus als je mekaar beter leert kennen, leer je ook van mekaar te houden…