Boekpresentatie “Racisme. Over wonden en veerkracht.” [Naima Charkaoui]

Actieve inclusie is aan de slag gaan met diversiteit
16 maart 2019
Kortfilm Klem & lezing Ish Ait Hamou
4 april 2019
Show all

Boekpresentatie “Racisme. Over wonden en veerkracht.” [Naima Charkaoui]

Op maandag 1 april 2019 heeft het OBJ de boekpresentatie van Naima Charkaoui bijgewoond. De lezing vond plaats in de stad Genk en werd georganiseerd door AIF+ en Diversiteit Genk. Naima Charkaoui is politicologe en werkt rond mensenrechten, kinderrechten en diversiteit.

Dit boek pleit vurig voor meer slachtoffercultuur. Want racisme doet echt iets met mensen, pepert Naima Charkaoui ons aan de hand van tientallen voorbeelden in. Ze reikt handvatten aan om met de gevolgen om te gaan en focust op veerkracht, weerbaarheid en hoop.

Racisme brengt mensen schade toe. Meer dan alleen maar het niet vinden van een job of een woning. We luisteren naar Naima en naar elkaar over de effecten van racisme. Maar we gaan ook in gesprek over de veerkracht en weerbaarheid van slachtoffers. En hoe we als verenigingsleven hiermee aan de slag kunnen.